Lees alles over de Fantasy Giftshop

Interview

De Fantasy Giftshop is een begrip onder de liefhebbers van fantasy en aanverwante stromingen. De meesten onder ons kennen de shop vast van Fantasy evenementen als Elfia, Castlefest zomer- en winter editie en meer. Wij hadden een interview met eigenaresse Daniëlle Nijhof.

  • fantasy

Kun je een omschrijving geven van jullie Shop?
Fantasy Giftshop is een webshop waar je terecht kunt als je gek bent op alles wat met fantasy te maken heeft. Kussens, dekens, mokken, tassen, puzzels, beeldjes, wanddecoratie met art van Anne Stokes, Lisa Parker, Jasmine Becket-Griffith, James Ryman en nog veel meer.

Sinds wanneer bestaat deze en hoe besloten jullie om de Fantasy Giftshop te beginnen?
Fantasy Giftshop heeft altijd al in mijn hoofd gezeten. Al van kleins af aan ben ik gek op elfjes, feeën, sprookjes en alles wat met fantasy te maken heeft. Begin eind 2016 begon het idee wat meer vorm te krijgen en begon ik te denken aan een webshop. Vanaf begin 2017 ben ik ermee aan de slag gegaan en was Fantasy Giftshop 'geboren'.

Wat is het leukste aan dit werk?
Het leukste vind ik de evenementen die ik doe met de webshop en het contact dat ik daar heb met de bezoekers en klanten. Er komen hele mooie contacten uit en ik heb vaak hele mooie gesprekken met mensen waar je het misschien niet zo van verwacht.
Daarnaast word ik erg blij als de bezoekers van mijn stand blij worden van mijn aanbod.

Reizen jullie het hele land af en wat is jullie favoriete festival?
We reizen inderdaad wat af. Voor volgend jaar staan zelfs België en Duitsland op het lijstje! Echt een specifiek favoriet festival heb ik niet. Elk festival heeft zijn eigen charme. Ons eerstvolgende festival wordt Castlefest Wintereditie in Lisse, daar kijk ik wel heel erg naar uit, want daar is het altijd heel gezellig en knus. Ook is dat een soort jubileum, omdat Castlefest Wintereditie 2017 het eerste festival was waar ik met Fantasy Giftshop aan mee deed.

Wat trekt jullie het meeste aan in de Fantasy wereld?
Alles! Het feit dat je kunt zijn wie je wilt zijn, dat je geaccepteerd wordt hoe/wie je ook bent. Maar ook alle mooie mensen die we zien, ontmoeten en spreken.

Welke voorwerpen is het meeste vraag naar?
Onze Fleecedekens. We hebben ze met heel veel verschillende prints van oa Anne Stokes, Lisa Parker en James Ryman. We hebben ze met wolven, elfjes, draken, katten en nog meer! Er komen ook steeds weer nieuwe prints uit. Ze zijn mooi, warm en zacht en ze zijn vooral nu het kouder wordt echt heerlijk voor op de bank of op je bed!

Wat is je meest onvergetelijke ervaring?
Hmm, dat is een lastige. Alle ervaringen zijn onvergetelijk. Maar als ik toch moet kiezen is het toch weer dat eerste festival waar ik aan mee deed. Castlefest Winter 2017. De warmte van het festival, de bezoekers en alle mede standhouders die erg behulpzaam waren. Ik kreeg er een hele 'familie' bij.

Fantasy Giftshop
P.J. Troelstrastraat 55
3354BK Papendrecht
https://www.fantasygiftshop.nl/
https://www.facebook.com/FantasyGiftshopNL/