Comic Con Amsterdam met spannende Cosplay-activiteiten

Event Nieuws

Na maar liefst 30.000 enthousiaste bezoekers vorig jaar in de RAI te Amsterdam keert Comic Con Amsterdam, één van de grootste Comic Cons in Europa, terug op zaterdag 2 en zondag 3 september. Met behalve bekende acteurs en actrices ook verschillende cosplay-activiteiten bij het speciale cosplaypodium, zoals workshops, competities, lezingen en demonstraties.

  • cosplay
  • gaming
  • comics

Alle liefhebbers van comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime kunnen wederom terecht in de RAI Amsterdam om hun film- en televisiehelden te ontmoeten, de nieuwste merchandise te scoren of een bijzondere cosplaywedstrijd bij te wonen.

Verder zijn er verschillende cosplay-activiteiten bij het speciale cosplaypodium, zoals workshops, competities, lezingen en demonstraties. Ook wordt er aandacht besteed aan anime en manga met workshops, lezingen, merchandise en demonstraties. Die ene limited edition figurine kun je scoren op de royale merchandisevloer, waar diverse handelaren hun waar aanbieden. Kortom, het ideale weekend voor zowel hardcore fans, popcultuurgeïnteresseerden als liefhebbers van films, series en comics.

Tijdens Comic Con Amsterdam kun je ook je favoriete Hollywood-acteurs en -actrices ontmoeten bij meet & greets en foto shoots, kun je handtekeningen van de aanwezige sterren scoren, zijn er panels en Q&A’s, workshops, demonstraties en kun je op commissie tekeningen bestellen bij je favoriete comic book artiesten.

Acteurs
Er komen diverse internationale film- en televisiesterren naar Comic Con Amsterdam. Enkele van de grote namen die al bevestigd zijn:

Superster Pamela Anderson, acteur Michael Madsen en John Rhys-Davies . Op zowel zaterdag 2 als zondag 3 september zijn beide sterren aanwezig in RAI Amsterdam. Tijdens de popcultuurconventie Comic Con Amsterdam kunnen bezoekers tegen betaling met Anderson en Madsen op de foto en/of een handtekening halen. Ook de grote Nederlandse wereldactrice Carice van Houten geeft acte de presence. Zij zal op zaterdag 2 september aanwezig zijn in de RAI.

Ook aanwezig:

   Kim Coates –Sons of Anarchy, Resident Evil, Silent Hill, Waterworld
   David Warner – Titanic, Star Trek, TRON, Planet of the Apes, Doctor Who
    Lyndsey Fonseca – Nikita, Agent Carter, Kick Ass
    Ben Hardy –X-Men Apocalypse, EastEnders
    Charlotte Hope – Game of Thrones
    Andrew Lee Potts – Primeval
    Hannah Spearritt – Primeval
    Camille Coduri – Doctor Who
    Samuel Anderson – Doctor Who
    Sarah Douglas –Superman, Conan, Stargate SG-1
    Michael Dudikoff –American Ninja-films

Comic Con  Europe
De organisatie van Comic Con Amsterdam is in handen van Comic Con Europe, een joint venture van  Showmasters (de organisatoren van London Film & Comic Con) en German Comic Con, grootste speler op het gebied van Comic Cons in Duitsland. Comic Con Europe kwam in augustus 2016 voor het eerst naar Nederland en zetten in de RAI Amsterdam een fantastisch fan-fest neer met Comic Con Amsterdam. Maar liefst 30.000 bezoekers genoten van een Comic Con in de stijl van San Diego Comic Con en New York Comic Con. Afgelopen 4 en 5 maart streek de popcultuurconventie bovendien in de havenstad van Rotterdam neer om nu weer terug te keren naar de Nederlandse hoofdstad.

Tickets
Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart (vanaf €15,-) of een weekendkaart (vanaf €27,50,-). Kinderen tot 6  jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen €10,- entree.

http://www.comiccon-europe.com/nl/amsterdam