Dutch Comic Con Winter Edition

Event Nieuws

Op 18 en 19 november transformeert de Jaarbeurs in Utrecht in de Winter Editie van de grootste Comic Con evenement van Nederland.

  • anime
  • creatief
  • japans
  • aziatisch
  • cosplay
  • gaming
  • comics

Dutch Comic Con heeft alles en nog veel meer! Bereid je voor op een geweldig weekend vol spektakel, entertainment, speciale gasten, workshops, grootse belevingen en ontmoet nieuwe vrienden waarmee jij je passies kunt delen!

Fan van comics, manga, cosplay, games en e-sports? Of hou je van films, series of ben je een echte bordspellenfanaat? Dutch Comic Con heeft alles en nog veel meer!

Cosplay

Cosplay is een belangrijk element van Dutch Comic Con. Het liefst zien wij zoveel mogelijk bezoekers in cosplay! Of je nu in de trein zit, door de straten van Utrecht loopt of met de auto richting de Jaarbeurs rijdt, Cosplay is een visite kaartje dat iedereen laat zien dat jij een geweldig weekend gaat hebben op Dutch Comic Con.

Kom naar ons evenement in je beste Cosplay! Natuurlijk zorgen wij ervoor dat er genoeg te doen is voor al onze cosplayende fans.

Cosplay Contest

Dutch Comic Con en Team Chaos Cosplay organiseren de Cosplay Contest tijdens Dutch Comic Con - Winter Edition

Met een internationale jury, een spannende hoofdprijs en een selectie van de beste acts belooft deze Cosplay Contest het hoogtepunt te worden van het podiumprogramma!

Cosplay Catwalk

Voor de cosplayers wiens kostuum niet voldoet aan de voorwaarden van de Cosplay Contest hebben we de Cosplay Catwalk.

Iedere cosplayer op Dutch Comic Con heeft een kans om op de catwalk terecht te komen. Toon jouw unieke kostuum aan het publiek!


Artist Alley

Dutch Comic Con brengt fans en artiesten samen. Striptekenaars, Youtube celebrities, auteurs van allerlei boeken, geweldige live-acts en misschien zelfs wel een hele speciale artiest...
 

Special Guests

Jared Gilmore
TomHopper1
Tom Hopper
Kevin McNally
Lena Headey
Spencer Wilding
Carolina Ravassa
Sean Gunn
Lotte Verbeek
Keegan Connor Tracy

Cozy Corner

In de Cozy Corner creëren we een gezellige ruimte waar jij als publiek kunt deelnemen aan gesprekken over uiteenlopende onderwerpen, geleid door mensen die werken in de industrie. Dit levert je veel inzichten op en misschien krijg je nog wel die gouden tip, waarmee jij het helemaal gaat maken!

Gaming Stage

De Gaming Stage in de Gaming Area zal twee dagen lang een bomvol programma hebben van spannende finales van alle esport competities, Q&As en panels met voice actors uit verschillende games tot interessante Masterclasses van SAE. De Gaming Stage biedt het allemaal.

Workshops & Lezingen

In de DCC College worden verschillende workshops en lezingen gegeven. Leer je graag over de zwaardstijlen van de Jedi's, oefen je met schmink voor jouw LARP personage of leer je liever iets nieuws over Tolkien en Middle-Earth? In de College kun jij een terecht voor een interessante verdieping van jouw fandom.

Bekijk hier de uitgebreide Timetable

Meer informatie over de Dutch Comic Con Winter Edition