Elfia 2017 in Kasteeltuinen Arcen

Event Nieuws

Kasteeltuinen Arcen vormt op 23 en 24 september het stralende middelpunt van Europa's grootste kostuumfestival: Elfia.

  • fantasy
Angela van Tol-Largaespada

Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland komen verkleed naar Arcen waarbij ze tijdens de traditionele kostuumparade hun prachtige creaties aan het publiek tonen.

Naast de flamboyant uitgedoste bezoekers is er nog veel meer te beleven: workshops, lezingen, optredens en shows. Hoogtepunten dit jaar zijn de Splendid Teapot-race, een Star Wars Show, een blacklight-paardenshow, Boxwars en een LARP-gevecht gebaseerd op Lord of the Rings.Wereldprimeur is de Star Wars Show "The Lost Legend" van de Tsjechische groep Maledictus. Maledictus bestaat uit een groep stuntmannen die aan vele Hollywood-producties hebben meegewerkt. Tijdens de voorstelling zijn er bizarre stunts, acties en adembenemende gevechten te zien.

Angela van Tol-Largaespada

Terwijl cartoons, filmhelden en sprookjesfiguren, sciencefiction- en historische figuren aan de bezoekers voorbij trekken, laten bands hun folk, middeleeuws of gothic repertoire horen. Ook zijn er optredens van samba-band Segura uit Maastricht, LARP-gevechten gebaseerd op Lord of the Rings en in de avonduren brengt Friesenteam Rheingold licht in de duisternis met hun blacklight-paardenshow.

Tijdens Elfia is er een uitgebreid aanbod aan Steampunk-activiteiten; ga in een mobiele fotostudio op de foto met Steampunk-karakters, luister naar vermakelijke verhalen, geniet van demonstraties van mechanische uitvindingen, de Mad Hatter Steamy Teaparty en neem deel aan de Splendid Teapot-race. In deze race leggen bezoekers met een racende theepot een parcours af en kunnen daarbij prijzen winnen.

Angela van Tol-Largaespada

Elfia is een festival waar bezoekers zelf deel kunnen nemen aan allerlei workshops, leer boogschieten, zwaardvechten, doedelzak of draailier spelen. Ook kunnen bezoekers op Elfia een eigen Boxwars-kostuum van karton maken en aan het eind van de dag deelnemen aan het Boxwars-gevecht.

Net als andere jaren worden de bezoekers getrakteerd op een kleurrijk meerdaags spektakel.

Elfia vindt plaats op zaterdag 23 september van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag 24 september van 10.00 tot 19.00 uur. Alle informatie over Elfia is te vinden op www.elfia.com.